info

Головна » 2010 » Вересень » 8 » Хто такі фрікі?
12:36
Хто такі фрікі?

Хто такі фрікі?


Відповісти на це питання можуть постаратися клабберів, відвідують масові рейви і в андеграундних клуби. Для української клубної культури поняття «фрік» стало нормою, хоча пару років тому поява цих персонажів викликало б шок у обивателів.

Іноді, називаючи людини в кислотному прикиди фріком, навіть не замислюєшся про те хто він і що з себе представляє. А адже ця субкультура має історію, довжиною не в один десяток років, і свою, місцями дивну, але цікаву ідеологію. Фрік - не військова слово, а, скоріше, втішні для більшості учасників вітчизняної клубної тусовки. Щоб зрозуміти, хто такий фрік, варто розібратися в цьому понятті і усвідомити його суть.

Історія фріковского руху починається ще з 70-80-х, коли на вулицях західних країн стала з'являтися молодь з дреди або ірокез, в порванних джинсах, цветастих майках, з численним пірсинг та іншими фріковскімі примочками. Товариство з працею приймало цих людей, церква повідомляла про наближення кінця світу - люди втрачали людський вигляд.

Називати таких людей стали «фрікамі» (від англійського freak - дивак, дивний чоловік). Спочатку так називали виступають у цирку людей з дивними відхиленнями (сіамські близнюки, бородаті пані).

Зараз фрік - це не урод і не інвалід, а людина, яка намагається вирватися із загальної маси, висловити свою неподражаемость та індивідуальність, проявити себе.

Як було сказано вище, ця культура прийшла до нас із Заходу, де фрікі стали невід'ємною частиною соціуму. Щоб розставити всі крапки над «і», варто сказати, що фрік - це не тільки яскрава зовнішність, це спосіб життя людини, яка прагне бути унікальним. Через свою зовнішність він намагається виразити себе та свій внутрішній світ. Фрікі є гарною середовищем для взращіванія художників, музикантів і навіть вчених =). Безліч світових зірок естради досягли значних висот завдяки своїй неординарною, фріковской зовнішності. У приклад наведемо артиста Marilyn Manson, який заявив, що екстраординарної зовнішності цілком достатньо, щоб прославитися. В українському шоубізе вистачає вітчизняних фріков, взяти ту ж Верку Сердючку або Михайла Поплавського. У клубній культурі все набагато складніше.

Фрікамі наші клабберів звикли називати народ в респіраторах і будівельних масках. Насправді ж, розібравшись у фріконізме, розумієш, що фрік - це не зовнішність, а життєвий стиль. І наші доморощені фрікі - всього лише весела молодь, яка таким чином намагається підкреслити свою безбашенность. Так що в майбутньому можна очікувати прориву представників фріковской субкультури, а поки на цьому фронті відносне затишшя. Швидше за все до тих пір, коли наша громадськість зміцніє і буде готова прийняти цих бійців неординарного фронту.

Коли мова заходить про фріках, згадуйте їх істинне призначення. Самовираження гідно поваги.




Переглядів: 1326 | Додав: Djyn1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:


Погода в Червонограді



ТАКСІ м.Червоноград






Нео-Радіо 100,5 FM
м.Червоноград
слухати онлайн плейлист привітання



ПІЦЕРІЯ ?
Всього відповідей: 77
Інтернет провайдер
Всього відповідей: 34

Бари , Кафе, ПАБи
Всього відповідей: 72


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0